הפרעות נשימה בשינה - תופעה משפחתית
הפרעות נשימה בשינה הינן תופעה משפחתית. כלומר אם אתה סובל מהפרעות נשימה בשינה, ישנה סבירות גבוהה מאוד שלפחות אחד מהוריך סבל מהפרעות נשימה בשינה, ושגם ילדיך, בבגרותם, עלולים לסבול מכך.
בדרך כלל הפרעות נשימה בשינה מופיעות לראשונה בגילאי 30- 20 שנה, אם כי בגילאים אלו, אין לבני האדם הסובלים ממנה עדיין כל תלונות . אלו מופיעות בגילאי 50- 40, בצורה של נחירות עזות, עייפות מרובה, וישנוניות במצבים פסיביים.
מחקרים רבים הראו שהפרעות נשימה בשינה, אף ללא כל תלונות, גורמות לנזק לכלי הדם וללב. מאחר ובן האדם איננו מודע להפסקות הנשימה בשנתו, הנזק לכלי הדם וללב מצטבר במשך מספר שנים, עד לאבחון ולטיפול בתסמונת.
לכן, אנו מאוד ממליצים לבניהם ובנותיהם של בני אדם שאובחנו במעבדתנו כסובלים מהפרעות נשימה בשינה להיבדק בגיל מוקדם ככל האפשר.
אבחון מוקדם של הפרעות הנשימה בשינה, והתחלה בטיפול מוקדם ככל האפשר יכולים למנוע את הנזק המצטבר לכלי הדם וללב.
"כיצד אצליח לשכנע את בני/בתי לישון במעבדה?"
אנו מודעים לאי הנוחות הכרוכה בבדיקה במעבדת השינה, במיוחד לבני אדם צעירים. בכדי להתגבר על כך, מעבדת השינה של הטכניון פיתחה שיטה מהפכנית לאבחון הפרעות נשימה בשינה. בשיטה זאת, על פי שינויים בזרימת הדם בקצה האצבע, אנו מסוגלים לזהות בדיוק רב כל הפסקת נשימה בשינה.
האבחון נעשה בבית, בנוחות מיטתו של הנבדק, ובתנוחת השינה הנוחה לו. על פי ממצאי הבדיקה נוכל להחליט בדבר המשך הטיפול או הייעוץ, בכל מקרה ומקרה.

מכשיר לבדיקת שינה ביתית
מי זקוק לבדיקת שינה?
בנים ובנות (מגיל 20 ומעלה) של אנשים הסובלים מהפרעות נשימה בשינה ובמיוחד אם הם:
- נוחרים בשנתם.
- סובלים מנטיה לעודף משקל.
- מתלוננים על עייפות בוקר ואפילו קלה.
- סובלים מיתר לחץ דם או מחלה אחרת הקשורה בכלי הדם והלב.
- סובלים ממחלה כלשהי הקשורה בנשימה.
- מעשנים כבדים.